Apuntes 15 octubre, Apuntes de Estudios Islámicos y Ética. Universitat de Barcelona (UB)
pacodelucia
pacodelucia

Apuntes 15 octubre, Apuntes de Estudios Islámicos y Ética. Universitat de Barcelona (UB)

1 página
6Número de descargas
15Número de visitas
100%de 2 votosNúmero de votos
Descripción
Asignatura: Religions del pròxim Orient, Profesor: Adelina Millet Alba, Carrera: Estudis Àrabs i Hebreus, Universidad: UB
20 Puntos
Puntos necesarios para descargar
este documento
Descarga el documento
Vista previa1 página / 1
Descarga el documento

Altres festivitats egípcies

Any nou: Era un ritual molt important. Simbolitza la renovació i es celebrava en tots els temples. A diferència de les nostres celebracions, es diua a terme lluny de la gent, al temple, de manera privada. Dos dies abans, el rei o un sacerdot principal, un segon sacerdot, quatre sacerdots més i un sacerdot músic, entraven a la cambra de la flama. Obrien un altra cambra on hi havia la deesa Hathor (cap humà i cos d'ocell) i feien un recorregut que acabava a la cambra central (justament al davant de la nau més santa). Giraven a l'esquerra i anaven al pati on li oferien vuit corones, joies, roba, perfum... Altres sacerdots entraven amb menjar i beure. Feien servir un cístre, un istrument de percussió com si fos un sonoll. Li oferien a l'estátua una corona d'or, una jarra de vi, jerres de llet, un got de mantega i maquetes del temple. La nit abans de l'any nou es pujava al terrat del temple, entonant un himne. Els sacerdots portaven les seves insígnies, màscares i més ofrenes. Se les oferíen en aquest cas a altres divinitats. El rei i la reina caminen davant de la divinitat donant-li la cara i fent sonar el cístre i tirant incens. L'estàtua es diu que era d'or macís. Deixaven la deesa. Quan es feia de dia, s'obria la naos i era el moment més important, el moment en que la deesa Hathor es trobava amb el sol, Sokaris (Su principal misión, como divinidad funeraria denominada el "ba de Ra", era guardar la entrada a la Duat, y habitaba en una caverna secreta, llamada Imhet "La puerta de caminos", situada en lo más profundo del otro mundo. Alimentaba el corazón (ib) de los finados siendo responsable de que se cumplieran las transformaciones del difunto. Como protector de los muertos los conduce hacia las regiones de la Duat).

Opet / Ipet: Es celebrava un cop a l'any. Amon havia de visitar les seves dones al temple de Luxor des de Karnak. Tenía la seva petita barca com també hi havia les barques de Mut (la seva consort) i Khonsu (el seu fill). Hi havia una cuarta barca que no se sap de qui era. Es purificaven les oferenes i s'ensenyava a la gent, era una celebració pública, com a mínim en aquesta part. En un altra barca anava el faraó i la reina. Un cop a Luxor, recorria l'avinguda de les esfinx, que començava al riu. Necessitaven 30 sacerdots per carregarla. El seguia una escolta militar, músics i mercenaris. Deixaven ofrenes pel camí i es sacrificaven bous. Al cap de deu dies havia de tornar a Karnak amb més ofrenes.

Set: Es diu que aquesta celebració pot ser prehistòrica. La seva intenció es que el faraó tingui un regnat segur i poderòs. Es vol rejovenir al rei perque mantingui les seves forces. Es celebra al cap dels 30 anys del regnat del rei originalment, pero més endavant, cada vegada es feia més sovint perque no sempre duraven tant els regnats. El faraó té una condició a mig camí entre els deus i els homes. El set pretenia paralitzar el pas del temps en el faraó, li vol tornar les forces (un rei malalt no pot ser rei).

No hay comentarios
Descarga el documento