El Saló de l'Ensenyament celebra 30 anys potenciant la seva vocació orientadora


El Saló de l'Ensenyament celebra el seu trentè aniversari del 20 al 24 de març de 2019 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Aquesta edició manté la seva aposta per millorar l'experiència dels visitants i ho fa reforçant els serveis d'orientació, tant presencials com online.

El certamen comptarà amb més de 190 expositors que presentaran l'oferta formativa més completa als alumnes d'ESO i Batxillerat que visitin el saló. A més, sota el marc de La Setmana de la Formació i el Treball també tindran lloc la 16a edició de Futura, el Saló dels Màsters i Postgraus i la segona edició del Saló de l'Ocupació Juvenil, que reuniran un total de més de 250 expositors al recinte de Montjuïc. 

Un any més, Fira de Barcelona referma la seva tasca d'acompanyament als estudiants amb el propòsit que la presa de decisió sobre el seu futur estigui ben fonamentada. Per això, en aquesta 30a edició del Saló de l'Ensenyament s'han reforçat els serveis d'orientació acadèmica i professional, amb més orientadors (psicòlegs, pedagogs i psicopedagogs); així com el servei de consultes en línia, que estarà disponible al web www.formacio365.cat durant tot el mes de març.

Així mateix, el saló comptarà amb diferents activitats com els tallers "EP!" per a joves i famílies, a través dels quals es guiarà els alumnes a través dels expositors en funció de la temàtica acadèmica que els interessi.

Estudis superiors, universitaris, FP i complementaris

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya comptarà amb un gran espai en el qual els visitants es podran informar i orientar sobre l'oferta d'estudis a Catalunya. En aquesta edició, es reforçarà el paper orientatiu amb més punts d'atenció personalitzada amb professors experts de diferents àrees. També, s'oferiran itineraris formatius específics (IFES) que tenen com a objectiu potenciar i desenvolupar habilitats personals i socials d'alumnes d'entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials.

A l'espai dedicat a la Formació Professional (FP) els visitants podran informar-se sobre estudis relacionats amb la impressió 3D i la ciberseguretat, així com els relatius al sector de la fusta i els mobles.Així mateix, els visitants del saló tindran a la seva disposició tota la informació necessària sobre els processos i tràmits d'accés i admissió a les universitats de Catalunya.

En aquest sentit, la Secretaria d'Universitats ajudarà, mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) als assistents a triar els estudis universitaris que volen cursar, mostrant-los apps i eines que posen a prova els coneixements adquirits durant el curs i que els preparen de cara a les proves d'accés a la universitat (PAU).

Màsters i postgraus a la Xina

Els dies 22 i 23 de març al Palau 5 del recinte de Montjuïc, també se celebrarà Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, que en la seva 16a edició va comptar amb seixanta expositors, entre universitats (públiques i privades), escoles de negocis i col·legis professionals. Futura comptarà per primera vegada amb la presència de 17 universitats de la Xina, com la Universitat de Pequín, la Universitat d'estudis Estrangers de Beijing, la Universitat de Ciència i Tecnologia o la Universitat de Comunicació de la Xina; demostrant així el seu creixement i la seva aposta pels programes a l'estranger. 

Incorporació al món laboral 

El 21 i el 22 de març, tindrà lloc la segona edició del Saló de l'Ocupació Juvenil després de la bona acollida de l'any passat. Organitzat per Fira de Barcelona i Barcelona Activa, conjuntament amb altres entitats de la ciutat, el saló organitzà activitats perquè les persones de 16 a 35 anys tinguin les claus per accedir al món laboral i reorientar la seva vida professional. En aquest espai de trobada, es podran conèixer els diferents sectors professionals i les competències més valorades per les empreses.

El saló ocuparà part del Palau 2 del recinte de Montjuïc, amb la idea que els assistents puguin valorar totes les opcions existents. Un espai de trobada entre joves a la recerca de treball amb els diversos sectors professionals. Comptarà amb la presència de diferents entitats que donaran a conèixer els seus programes i activitats per facilitar la incorporació i acompanyament en el mercat laboral. Els assistents podran descobrir i conèixer ocupacions i oficis poc conegudes, experimentant-ne en primera persona. 


  

211   06/03/2019

Otras noticias