2
documentos asociados
icon
6.8 / 10
Voto Patatabrava
Más información
Este voto ha sido proporcionado por los usuarios del anterior sitio Patatabrava.com Patatabrava ahora forma parte de Docsity.
Saber más

Frases miticas y consejos sobre Ramon Alquézar

Que sapiguen moltes coses m'importa ben poc, jo mateix n'ignoro moltes més de les que sé.
El profe es boníssim, t'exigeix molt, però l'assignatura està molt bé.
El millor professor de tota la facultat, per mi les seves classes són una lliçó magistral. Ramon Alquézar és déu!!!!!!
Com a conferenciant és molt bo, però no segueix gens el programa, va donant salts en el temps i t'acabes perdent. Si encara us fa llegir el dossier (fa temps que me l'he treta), llegiu-lo com si fossin els apunts, és on hi podeu trobar un mínim de coherència.
O és que mai han sentit parlar dels fets de maig del 68...? Mirin: quan regnava Lluís XIV jo no hi era, eh? Ja els ho vaig dir...
És que vostés em descol·loquen, mirin...!!!
-Tots vostès, en algun moment de la seva trajectòria acadèmica, han estudiat la Revolució Russa, no? -...(tots callats) -Doncs NO.
Perquè allò que destapa la caixa dels trons, més ben dit, la caixa de Pandora -siguem més clàssics-, és Churchill...
-(a un alumne) Vostè és del PP, oi? Per tant ha d'acceptar que hi ha opcions diferents a la seva. -(l'alumne s'horroritza) Eh??? No m'ho digui, això!!! -Je, je, je, no s'ofengui... era broma. -M'estava espantant... -Bé, ja s'ha recuperat?
-Han sentit a parlar de la Bauhaus i del surrealisme? O del Manifest Futurista? De qui? -Marinetti (un alumne), Marinetti. Eh? (no l'ha sentit) quin firma el manifest futurista? Marinetti, no? Sí o no? -Sí (l'alumne) -Vostè ho sabia? -Sí (amb cara de sorprès) -I doncs perquè no ho deia??? -És que jo ja ho he dit, però no m'ha sentit!!!!!
-Demà és festa a Itàlia, ho sabien, no? -....(tots callats) -Ho saben? (l'alumna de sempre fa que sí) -Com ho sap? Digui-ho, digui-ho. -Ah, no... perquè ara ho has dit... (xDDD)
Forma part, el Japó, i no estic dient cap barbaritat, del bloc occidental. Encara que estigui a l'Extrem Orient, o no? -...... -O m'equivoco? O no del tot? -....... -N'ha sentit a parlar, vostè, del G-8? -Sí, suposo que sí... (xDDD)
-Què és l'irredemptisme italià? Vejam... vostè. -.... (ni idea) -Doncs és, allò, com un martell que repica incessantment com a desencadenant del feixisme...
-Algú sap què és OMERTÀ? -Es algu de la màfia, no? (un alumne) -ÉS UNA PARAULA QUE -GLOBALMENT- SIGNIFICA LA LLEI DEL SILENCI...per tant... en vostès veig -no s'ofenguin- aquest silenci.... o no?
La Xina fins i tot té el capitalisme. Ells en diuen "socialismo de Estado con iniciativa privada", eufemisme que vostès vulguin... però és que el comunisme, des dels 60, se'n va a can pistraus, perdonin la vulgaritat...
-Per tant... vostès han fet economia... perquè han fet economia, no? -... (tots callen) -No hi ha una assignatura d'Economia, a Humanitats? -Sí, però és optativa (l'alumna de sempre) -No és troncal? -No -Doncs... optin-la!
Això dels elements correctors en economia ja forma part del pa nostre de cada dia. O és que no han sentit a parlar en aquests últims mesos del sr. Jean Claude Trichet? -....(tots muts) -Mirin, doncs jo NO EL CONEC. Qui és el Jean Claude Trichet? -... -Eh que a algú li sona el BCE, no? Doncs aquest senyor és del BCE. I jo els hi asseguro que malgrat que no sóc gaire teleadicte, ej? només miro notícies, algunes pel·lícules, i, si no tinc depre, el Barça... -ju, ju, ju... (tots) -...la qual cosa vol dir que m'he de protegir, no? Perquè si juga el Barça pot ser un suplici perpetuu...
Mirat des del punt de vista econòmic, tenir un cotxe és una ruina... encara que no faci vostè ni un kilòmetre... perquè hauria de pagar, daixò, l'impost de circulació, l'assegurança, la benzina... -El garaig (l'alumna de sempre) -...bé, el pot deixar al carrer, oi? allò de... "sol y estrellas" i la lluna... no han sentit a parlar de la generació del "petit suis" Vostè no menjava petit suis? (xDDD).
L'altre dia llegia a Expansión que, daixò, la gent ha estalviat més en el primer trimestre del 2008, clar!! Com que ara hi ha crisi i l'escola pública i la sanitat desprestigiades! Enfangats amb les hipoteques, i l'estalvi domèstic baixa: o sigui, que si ara menjo pernil de jabugo, ara menjaré del país...
-I per què no? pregunto. El crack del 29 s'estén per simpatia, no per simpatia física, eh?
I per això, algú, que es pensa a vegades que ha descobert la sopa d'all o l'ou de Colom... quantes vegades han sentit a dir que l'origen del nazisme és la crisi del 29??? a veure, la crisi no duu a una conclusió tan imbècil i reduccionista, m'han entès???
A veure, vostés han de tenir els coneixements d'història que m'imagino que deuen tenir...
-Aaaatcham!!! (sona de fora) -Això ha sigut algú que l'ha agafat ben forta.
D'això, a veure! Els serveis secrets soviètics ja podien ser sords, mancus, cecs i muts... però escoltin, no eren imbècils!!!
És que em deixen paral·litzat! A veure! No reaccionen!! Vostés ténen massa permisivitat i no ténen cap al·licient intel·lectual! S'han de moure!!!
A veure, suposo que alguna vegada a la vida deuen haver sentit parlar de l'assassinat del canceller Dollfus, d'allò... es carreguen el primer ministre!!!!
-Dimarts no hi ha classe, oi? (alumna) -Com?? No, no, perdoni. Ja he dit que sí. Són vostés els qui no vénen a les classes!! Jo vinc sempre!
Perquè perdonin, però una invasió de 2000000 de persones, d'això, no es planeja en un dia, eh? Vejam! Ni en un dia ni en un sòtanu!!!
Jo he llegit les memòries de l'ambaixador americà a Espanya durant la Guerra Civil... i realment... m'entraven ganes de.... amb perdó.
-I això és cert o no? -....(tots callats) -Sí o no? -Sí (alguns) -Doncs NO!!!! (xDDDD)
I el Japó, jo ja ho he dit, té unes circumstàncies especials, per això encara els hi ho puc passar. Si no ho saben, rai!
-Perquè Txecoslovàquia ja no existeix... d'això... suposo que saben que ara hi ha Txèquia i Eslovàquia des del 1993, O no? -..... (tots callats) -A veure, quina és la capital de Moràvia? Perquè hi ha Bohèmia i Moràvia, no? Quina és? -......(segueixen muts) -Bratislava, o no? (NO! aquest cop l'has cagat, Alquézar: la capital de Moràvia és Brno. T'has confós amb Eslovàquia).
-I per tant... a veure: qui no ha vist El cuirassat Potemkin? Qui l'ha vist? Tothom l'ha vista? No? Ah, doncs perquè no ho diuen??? Vosté tampoc l'ha vist? Qui no ha vist, això sí, Octubre d'Einsestein? Qui l'ha vista Octubre? Doncs això no fa gràcia. A veure, i això no és cap llacuna ni a veure si estan desperts...qui va veure el documental de Barcelona sota les bombes... l'exposició de la línia 5 del metro sobre els bombardejos... A VEURE: ESTEU ADORMITS O QUÈ??? -És que això del documental... (alumna) -Mani'm? -El documental... -Doncs encara hi és. Ho han vist? A veure han anat a veure l'exposició dels etruscos? -..... -...ÉS QUE S'HAN D'ESPAVILAR!!!!!
-El viatge que farem a París serà de 300 euros... -300000???? (un alumne despistat) -300... com?? quants???(l'Alquézar al·lucina).
A veure, el tractat de Brest Litovsk ja el vaig explicar... simplement que em diguin el que saben... i tothom em parla dels mandats de la SDN que afecten l'Imperi Otomà! Però és clar... hi ha Senegal, Camerun, les illes Carolines... només els feia falta una mica de memòria cinematogràfica... a veure, perquè la reina d'Àfrica on passa? hi surten alemanys, no? l'han vista? No l'ha vista, vosté? (a l'alumna de sempre) Però VOSTÉS QUÈ VEUEN, RATATOUILLE????
A veure, Mas, jo em vaig quedar sobtat que només 8 alumnes fessin l'exàmen, tenint en compte que no hi havia cap penalització... res és insalvable, eh?
A veure! Els proborbònics qui són? Els felipistes, els traïdors! No li han dit mai botiflera, botifler?? (a una alumna que es queda blanca). Doncs millor que no li ho diguin mai!
Bé, això és el que vull, que sàpiguen anar pel davant i pel darrere de la història!!
Vostè, senyoreta, m'estava preguntant per la data famosa de fundació de l'UGT... tot afiliat al PSOE ho havia de ser de l'UGT. Ara no. (una alumna fa que no amb el cap) -Vosté diu que no, perquè? -(sorpresa): Ah, no, no......
El modernisme, l'exposició universal, els restaurants del Parc de la Ciutadella... (mhhh, quina gana t'entra, Alquézar!)
-Per què es trenca la unitat UGT-PSOE? Vosté, eh? -(alumne que va de llest):Bua, jo diria perquè el socialisme europeu és una mica com vol el moment, cap a l'eurocomunisme, es suavitza encara més la... no? -NO!
-Per tant, vosté, quan creu que comença el segle XVIII...? Al 1700? Ho sap? -(alumna desesperada): Jo... bé, sí... no sé... alguns historiadors mesuren el temps de formes tan diferents... -Al 1700? No? Vosté està d'acord? Però ara, digui, què en pensa? -(alumna, suant): És que no sé.... -Eh? Li prometo que jo no li diré, ni l'enganyaré. A veure -(es posa confident)- al 1701 ja sé que hi ha indis, aborígens australians, no faré plantejaments eurocentristes ni etnicistes! Al 1702 hi ha la gran coalició de l'Haia, eh? Se'n recorden? (home, Alquézar, nosaltres no hi erem...).
La data de separació de Txecoslovàquia.... a veure, si no se'n recorden no em facin buscar a les meves neurones. Si jo me'n recordo també vostés se n'han de recordar...
-(a un alumne): No hi està d'acord? No ho ha entès?? -(desesperat): No, sí, bé.....
Una de les característiques de la Guerra Freda és l'espasa de Damocles del perill nuclear...
Ara hi ha l'Europa dels 15, dels 6, dels 7, dels 9, dels 12, dels 15, dels 20 i dels 23... (jo! quantes Europes, no Alquézar?)
I els EEUU guanyen la Guerrra Freda sense recórrer a cap guerra calenta...
La 2ª Guerra Mundial s'acaba el 3 d'octubre del 1990. I no estic dient cap barbaritat, estic dient una veritat com un temple...
Suposo que tothom sap que Eslovènia està al costat d'Itàlia... ho dic perquè si no saben ni això pleguem, mirin... tanco la barraca... es suspén l'assignatura...
La RDA, amb una indústria obsoleta, contaminent, desastrosa... (no falla, el comunisme... es lo que tiene).
Lituània, Estònia, Letuània... ui! Letònia....
La fantasmagòrica Comunidad de Estados Independientes...
Perquè si a Iugoslàvia havien conviscut 45 anys, d'això, matrimonis mixtos els que vostés vulguin!! Albanokosovars, croats, serbis... pero en el moment en què hi ha una reacció violenta es tanca la falca i ja la tenim. Ho ha entés, ara??
Mani'm! Mani'm!!
A veure... a mí això que diuen alguns neofranquistes ignorants, dels 60, de què "con Franco no había paro"... Coi! I tots aquells immigrants per Europa qui eren??
-Sèrbia, amb dues regions autònomes: Kosovo, capital Pristina... ah! i la Voivodina. Quina és la capital de la Voivodina...? Doncs... no em diran que no han sentit mai a parlar de Nobi Sad? -....... (tots callats).
Per poc coneixedors que siguin del món de l'esport, suposo que saben que als 70 tota Europa estava plena, d'allò, de iugoslaus, centenars de milers de jugadors d'handbol, de bàsquet, de futbol... o no?
-Algú ha vist la pel·lícula "El 3er hombre"?? Sí o no? (ots callen) Pregunto. Doncs a veure. Si no ho entenen digui-ho. Han vist el Buen alemán?? -.... -DONCS TAMPOC!
Jo sempre dic que puc ser molt mal professor però que sóc bon estudiant. Procuro llegir i buscar sempre que puc. Vostés han de fer el mateix, han de tenir curiositat intel·lectual, facin-me cas!
I va caure el Mur de Berlín al novembre del 1989. Va "caure"! A veure! Compte! Que ningú no es pensi ara que més de 20 km de mur van caure "puf" de la nit al dia...! Eh? Va caldre bastant per enderrocar-lo!!
Perquè de l'Imperi dels Habsburg no en va quedar res: la república d'Àustria i el regne d'Hongria presidit pel regent Horthy... je! quina ironia que fos l'almirall d'un país que no té cap port de mar!!! Ja ho saben, oi? que Hongria no té mar? Bé, té el llac Balaton, que no és ben bé un mar, saben...? (la classe callada, al·lucinada per com s'enrotlla l'Alquézar).
Això que la independència americna del 1776 influís en la revolució francesa del 1789 és una collonada que es va repetint de llibre en llibre: NO S'HO CREGUIN!!! No ténen res a veure!
Els EEUU no s'integren a la SDN, així que aquesta ja neix tocada d'una ala.
-Eh... a veure, vostés dos (assenyala dues noies que xerren) tenen alguna cosa, alguna curiositat? Diuen alguna cosa? -(les noies agafades in fraganti): No... -No ho entenen? Ah, i s'ho expliquen... -És que m'ha preguntat una cosa i li estava dient. -Ja.... (l'Alquézar somriu, irònic).
Suposo que saben anar ja més enllà de la geografia, eh?
Això és com qui diu que la Revolució Francesa va ser la presa de la Bastilla del 14 de juliol o la Russa l'assalt al Palau d'Hivern. A veure! Aquella gent sabien el que feien! Però no podien ni imaginar pas el que aquesta acció suposaria després!! A veure: Marx no era cap profeta, ja els hi ho he dit!
Tot el que passa a la història no passa mai perquè sí. Vostès ho saben perfectament.
Això és com quan la policia interroga un detingut i li diu: a veure, no em toquis els pebrots i coopera. No? Parla! És a dir, transferir la responsabilitat a aquell qui no en té cap.
-Caram! Com riu, eh! (a l'alumna de sempre) -Sí... -Ah, i perquè? Digui, digui! -Res, eeh... li deia el títol d'una cançó... -Ah, i de qui? A mí també m'agrada saber coses. -Dels Pets (es posa cada vegada més vermella). -De qui? -Dels Pets. -Ah, aquests no són, d'allò, de Gossos, oi? Elèctrica Dharma, Sopa de Cabra, el Quintana ja no hi canta... oi? -Bé, no... (cada cop més vermella). -Ah, aleshores encerto. Miri (es posa confident), jo sóc un pare patidor per culpa del rock català de filles adolescents. No, no, li ho dic de veritat!! Vaig acabar del rock català fins aquí! (xDDD)
Quan dic que desapareix la persona física del propietari no és que l'hagin matat o li hagin disparat un tret...
-Quina és la diferència que farà arribar bolxevics i menxevics fins a la ruptura total? -...... -Miri, a veure, digui. -No ho sé (alumne). -Miri, ens trobarem tots plegats. No, no, la seva pregunta és totalment legítima...!
-Han estat mai a Aranjuez? --No. -Doncs és molt macu. Vosté sap que allà hi va anar el Rusiñol? El del Cau Ferrat. Sap què és? -...... (no, no ho sap). -No han anat mai a veure el Cau Ferrat, a Sitges? No han anat mai al Museu Modernista de Sitges? -No. Qui ha anat? Vostés no veuen que algun dia el mar ja no hi serà...? És molt perillós, eh, que el mar ja no hi sigui?!
Tú no t'enteres i després dius que et perds... jo estic disposat a explicar-te quaranta vegades una cosa (a una alumna).
-A veure, Mas, ho entens o no ho entens? Faig una pregunta. -Mhhhh... sí. -El que no es pot fer és una bola de neu i anar acumulant dubtes. Vosté ho ha entés bé? (a una altra alumna). -Sí, sí. -Doncs... -Eh? -Et dic el mateix que a ella. Vostés han de saber fer un recorregut mental per la història de les formacions socials. (xDDD).
-No us perdeu aquest documental d'Irak al cine Verdi, no us el perdeu... -És que ja ho sabíem (alumna imprudent) -Mani'm? -Que és que cal temps per anar i veure'l i... -A veure! Això no em serveix!! S'ha d'estar obert! Tenir inquietut intel·lectual! Això!!!
-Algú se'n recorda de Barcelona 92...? a veure... vosté... (i assenyala una alumna). -Bé, jo tenia 5 anys..... -Miri, jo quan regnava Lluís XIV no hi era. Què li sembla?? No, no, de verita!! No poden dir aquestes coses...!
I vostés que són molt perspicaços, veuran que la doctrina del Destí Manifest, es pot extrapolar a avui dia...
La 2ª Guerra Mundial acaba el 3 d'octubre del 1990. Jo no estic dient cap barbaritat, estic dient una veritat com un temple.
És com si vas a Turquia i et trobes al Mustafá Kemal a tot arreu, pues això, als EEUU trobes Lexington per tot arreu...
Vol que li digui una cosa? (a un alumne). Jo he llegit Trotsky, tota la seva obra. I miri... li diré que a dia d'avui... ENCARA NO SÉ QUÈ PENSAVA!
Què hauria passat si Cleòpatra no hagués enamorat Juli Cèsar i Marc Antoni...? Ah, amb això no podem jugar. Cada época ha tingut el seu Cèsar, el seu Napoleó, el seu Hitler, el seu Franco... a més, allò del nas no ens permet establir conjectures.
Allò que diuen que l'esport i la política no ténen res a veure és una imbecilitat. Va, SÍ QUE TÉNEN A VEURE!!!
-Quin és el corredor que utilitza Alemanya per atacar Rússia? Vosté... (a una alumna) -(desesperada): Doncs... --Vejam, quin creu que és...? -Ehhh... -Groenlàndia??? (es posa sarcàstic)... No?? O Islàndia? A veure... li sóna Polònia? (l'alumna fa que sí). Polònia, bé.
-Què, ho han entès o no? -Ehhh... (no, no ho ha entès) -Però sí o no, més o més? Pregunto, veig una cara tan inexpresiva...
-Vostè, sí o no? Els motius de la guerra no van ser matar aquell pobre xicot a Sarajevo i a la seva dona. Tothom ho ha entès? Tant costa d'entendre? Doncs... perquè no ho pensen???
-Suposo que vosté deu saber on està la capital de Bielorrússia... ho dic perquè això de geografia ho han de saber. -No (alumne). -Sí o no, a veure, pregunto. -No. -Però a veure! Vostès què han estudiat?? Això ho haurien de saber?!? No, no,, és que s'han d'espavilar, S'HAN D'ESPAVILAR!!!!
-Pregunto. Vostè no ho sap? Perquè es fa la Pau de Brest Litovsk? Va, pensi. -.... -Va, que vostè pot. Mani'm? (a una alumna) -Jo penso que.. per fer la revolució. Era necessari. -Doncs NO! Per tant, això que diuen vostès no és així.
Suposo que del PCUS ja n'han sentit a parlar pel tort i el dret i no cal pas que els en faci més digressions...
-Han pensat vostès en allò que els vaig dir l'altre dia, han llegit ja el dossier? -.....(silenci generalitzat) -Bé, doncs espavilin o espavilin, ja ho saben.
Tampoc estic dient res de nou, eh? tot ho ténen al dossier.. (ostres! i llavors on queda la funció docent???).
(una alumna s'adorm) -Eh! Vosté! -Hmmm.... (l'alumna torna en sí) -Esolti, vosté no està seguint la classe... -És que.. -No, no, miri: baixi i aterri, va! Aterri!!
-A veure, han sentit a parlar de la mongeta Perona? No? Vostè va al mercat sovint?? -Doncs sí (alumna) -Ah! I no li han venut mai mongetes perones? -Sí. -Doncs això ve de la visita d'Eva Duarte de Perón a l'Espanya franquista. Eh que no ho sabia? --Ostres, no! Mira, li direm a la verdulera (xDDD).
(durant l'exàmen) -Els queden uns 20-15 minuts... -(l'alumna de sempre): Noooo... fins a dos quartssss..... -A veure, Mas, és que jo em quedo com em quedo... vosté vol que li porti la carmanyola, oi? No es preocupi, va, li durem la carmanyola!!!
(durant l'exàmen) -I això ja ho saben els qui són habituals, eh? Aquest exàmen, d'això, és l'últim del jubileu. Ja se sap, els qui no l'aprovin no em tornaran a veure més. És que hi ha gent que està tan encantada amb l'assignatura que la repeteixen contínuament, mirin, és que els hi agrada...
(durant l'exàmen) -A veure, no, no, no vull ni correus electrònics ni missatges. Jo sóc un analfabet funcional, ja ho saben. Com a mínim sé llegir i escriure, res més.
(durant l'exàmen) -Bé, no s'espantin, m'he de reunir amb la Gemma Rubí aquesta setmana que ve per posar notes en comú, o sigui que ja ho saben... ténen la versió B i C d'exàmen... -Eh... (un alumne demana parlar) -Digui? -Que quina versió diu? La 1 o la 2? -A veure, ni la 1 ni la 2. Vosté quina té? -La del quadre... -Doncs aquesta no és la seva, ja ho sap! (xDDD).
-Kikirikíííííí!!!!! (sona la melodia d'un gall de mòvil) -Què és això....? -Kikirikííííííí!!!!! -És de vosté, això? (a un alumne) -Ui, perdó, és que ho he d'apagar. (passen 5 minuts) -Kikirikíííííííí!!!!!! -Un altre cop? (l'Alquézar al·lucinant) -Perdó, és que no sé com apagar-ho.... (passen 10 minuts més) -Kikirikííííí!!!!!!! -Ostres! No ho pot parar, això???? -És que no sé com fer-ho apagar. -Doncs em sembla que se li ha rebel·lat, je, je, je!!!!
En Lawrence, el Lawrence d'Aràbia, ja va veure que el Foreign Office l'estava utilitzant, però reconeix a les seves memòries que en el fons calia no criticar-ho. Això és típic de la història, sempre hi ha alguns consellers, vicepresidents, gent vora el poder que et fan l'IRA, el GAL, el terrorisme d'Estat... et diuen "oye, Pepe, mira a ver si me arreglas eso", i efectivament, el Pepe t'ho arregla.
-Caram, com riu vosté avui, eh?- -(l'alumna que riu): Sí...... -Ah, això és que està contenta, eh? Millor, millor!
I apareixien pintades: "PSOE, 100 años de honestidad". Ho veu com algú encara s'en recorda? i després es feia la contrapintada i, punts suspensius, posava... "....y 40 de vacaciones". (no, Alquézar, t'equivoques: era "PSOE, 100 años de honestidad.... y ni uno más". Eren els del PCE, molt collonuts, que els hi fotien l'eslògan).
-Vejam, vostés hauran sentit a parlar, oi, del PIB? -....(tots muts) -No han estudiat el PIB, el PNB, la renda nacional, la renda personal disponible, el Producte Nacional Net? No han fet economia? -Psch....(alguns) -Doncs vaja....
-Vejam, vosté mateix (a un alumne). Existeix Itàlia? -Eeehhh...(dubta) -No, perdoni, quan creu que comença a existir Itàlia? -La d'ara o la d'abans? (xDDD).
-Suposo que tots vostés hauran vist, d'allò, la película Caramel... -....(no). -Vostés saben com funciona, el puzzle del Pròxim Orient? Síria, Egipte, Jordània...? -..... -No saben què passa, al Líban? -.... -I vostés què llegeixen??? Quan van al cinema??? Escoltin: no són humanistes, vostés???? Han d'anar al cinema, facin-me cas.
(el vídeo no li funciona) -Suposo que ara, amb l'arribada del Pla Bolonya, d'allò, em donaran més i millors mitjans per a la classe, oi? -.......(no, Alquézar, em temo que no).
Es un poca-vergonya, així de clar. I no es perquè m'hagi suspés, sino ke ni tan sols té respecte pels alumnes (si no mireu el grapat de frases mítiques seves, algunes son una veritable falta de respecte). Lo pitjor de tot es que si en una classe seva estas mirant els apunts, encara que sigui de la seva assignatura, et diu que li faltes a ell el respecte. En la forma de fer classe no es gaire millor, està tot el semestre explicant de 1945 a 1955, i dins d'això fent salts temporals de manera que es imposible que et quedin uns apunts mitjanament coherents. L'unica cosa bona es que puntua alt sempre que li fasis un discurs coherent a l'examen. No l'aconsello
Però ni Kubrick ni el coronel Dax qüestionen la guerra! Eh! No es pensin!!!!
-A la vida tot és jeràrquic, tot. -La policia també? (alumne) -Evidentment, perquè la policia no li dirà: "perdoni, tinent, però crec que això ho podriem fer així". Pensi en un consell d'administració d'empresa. Qui té la majoria accionarial? La societat civil té comportaments més democràtics que altres. Senzillament vosté queda eliminat del consell o si és un treballador díscol se l'expulsa. Bon vent i barca nova, no?
Perquè l'exèrcit no pot admetre la discrepància. És com l'Església. A veure, això és així!! (coi, tot ho és Alquézar: les empreses, els partits polítics, els sindicats, els rectorats d'universitat i els professors com ara tú...).
-Això va ser la xocolata del lloro en tots els exèrcits de la 1ª Guerra Mundial. Vostés han vist "Rei i Pàtria"? No? Suposo que del Bill Bogart n'han sentit a parlar, no? Ningú ha vist Muerte en Venecia del Visconti? Sí? -.....(tots callats: ignorància total en cinema).
-Alemanya ocupa França a la Segona Guerra Mundial, sí o no? -.....(tots callats) -Sí o no? Digui? A veure! -..... Suposo que sí..... (l'alumna de sempre) -(l'Alquézar es posa negre): Vosté, a veure, és que aquí no ens entenem, no ens podem entendre, perquè hi ha coses que... jo puc estar explicant el període d'entreguerres, però és que ho he de donar per sabut allò que absolutament ho saben... o no els sóna la Resistència, els partisans, el maquis... Vosté d'on és? (assenyala una noia) -Eh... de Cerdanyola. -Algú és de l'interior? -Sí, de Cardona. (un alumne) -N'ha sentit a parlar, del Caracremada? -No. (xDDDD) -Bah!!! Què hi farem! (l'Alquézar es rendeix).
-I quan jo vaig anar a veure aquesta pel·lícula a París els exhibidors estaven -perdonin l'expressió- literalment acollonits davant l'amenaça dels grups d'ultradreta.
I a la 2ª Guerra Mundial hi participen indis........... de la Índia.
-Qui era Ben Béla? -.....(tots callats) -Osti, és que jo quedo.....(xDDD)
El gran fracàs de la primera guerra mundial és que tothom es pensava que duraria 4 dies i després resulta que abans es matava poc i ara resulta que amb els tancs, laviació i l'artilleria allò és una matança....
-Quin és l'origen dels partits comunistes europeus? D'on neix? -Eeehhh.... (alumne que intenta -sense aconseguir-ho- respondre). -De què, de la Tercera Internacional?- -De la CNT (un altre) -De? -De la CNT. -Què?? no el sento!? -De la CNT!!! -NO! D'escissions dels partits socialistes! (xDDD). Eh que no costa gaire d'entendre?
-La CNT on queda? (alumne) -Mani'm? Què? (no el sent) -La CNT on queda?? -La CNT? A veure, ara m'ha fet una pregunta que em deixa absolutament KO. Perquè la CNT és un sindicat i no un partit polític... ho ha entés? -Sí, però d'alguna manera...(intenta rebatre'l) -A veure, vosté moltes vegades ha dit que la CNT és un partit, faceta molt típica de la ignorància de molta gent d'escola pública, a veure... els partits com el PSOE... la CNT.... a veure, li dic que és un SINDICAT!!! -Però també fan política, no? (l'alumna de sempre) -Home, clar! La CNT... va entrar el 1936 a la Generalitat. Més contradicció, suposo, ja no pot ser....
Jo m'imagino que tot això ho deuen saber, vull dir que sóc conformista i que m'ho demostraran a l'exàmen....
-Però és que això de la CNT... (l'alumne no es rendeix) -Miri, quan estan dient que no al procés electoral i boicot, això és fer política!! -No, però una assamblea...(l'alumna tonta) -No, això és fer política. Aquella senyora d'allà no s'entera de ré...(assenyala l'alumna que sempre s'adorm) -És que... (la despistada) -Vale, ja m'ho explicarà després (xxDDDD).
-Quan dic Alemanya suposo que tothom deu tenir al cap la RDA, no? -....(tots callats). -Doncs pitjor per vosaltres! (xDDDD).
Esclata la guerra l'any 1914, què passa? Els socialdemòcrates adopten una actitu dels parlaments burgesos, han anat a redós del xovinisme nacionalista....
Ja ens diuen les cròniques que hi havia una autèntica eufòria popular, el 1914, que la gent anava disparada als centres de reclutament i anava... la gent semblava que anés a una boda quan anava al cementiri....
-A veure, jo ja sé que vostés han fet ESO, aquello y lo de más allá, però han d'haver fet, d'això, la 2ª Guerra Mundial al Batxillerat, oi? -Sí (alguns) -Uf, bé... perquè és que amb vostés.... qualsevol sap! Mirin, a mí em reventa haver de repetir coses que es donen per sabudes, però m'aguanto.
Ni puta idea nen. Álquezar es de lo millor dels dos cursos que porto. Reflexions, bon rotllo si mostres interés a clase i s'apren un ou. Genial el seu humor destroyer i els comentaris a fer mal.
Vostés han fet, de la història de Catalunya, alguna cosa??? o NO????
(un alumne arriba tard. L'Alquézar se'l mira amb uns ulls com taronges) - Escolti, no té que dir res, vosté? -Ehhhh.... -A veure, si arriba vosté tard com a mínim escolta, suposo! -Sí... -Saps què estava explicant? -Sí, quan Catalunya passa a domini francès, no? -..... (mhhh, aquest no l'he enxampat).
-POM, POM, POM!!!! (sona un martell a la paret del costat) -Ostres!!! No pot parar això?? Doncs estem llestos... (surt un moment de l'aula).
L'important d'això que els estic explicant és que vostés sàpiguen, d'allò, recuperar-ho fent un viatge a través del temps. M'han entés? Per tant, comencin a llegir i a fer com jo....
Jo a vegades no sé si vostés entenen res del que els explico...
Abans a València, d'allò, hi havia plantacions d'arrós, de tarongers... ara hi ha plantacions de totxos...
I aquesta teoria diu: "si Cleòpatra no hagués estat tan guapa, com és mentida, perquè no tenia aquell nas seu tan seductor...." no hagués enamorat Juli Cèsar i Marc Antoni, oi? Doncs això és caure en un anàlisi erroni, ja ho saben.
És que clar, la injustícia és sempre un mal menor, déu n'hi dó, oi?
A veure! la història no és una ciència exacta! però alguna cosa sempre es pot preveure a partir de l'ontologia... saben què és l'ontologia, oi? Doncs mirin, és com aquells capitalistes que l'any 1917, d'allò, no s'anaven a quedar quiets i a dir "ai, mira, allà a Rússia han fet una revolució socialista!", O no?
El Ratatouille no l'han vista, oi? Home, és que aquesta és una de les que s'han d'anar a veure a la vida!!!
Suposo que tots vostés deuen estar sorpresos de la meva cultura cinematogràfica, però els aviso qiue és que també faig una assignatura d'història i cinema.... per tant, no s'estrayin....
-Vosté sap on està Polònia? -Sí, bé, a l'est.... -Més o menys.... (xDDD)
Però com que vostés ho saben tot, doncs ja poden anar pel davant i pel darrere, eh?
-Eh que ha entés la pregunta? (l'alumne fa que sí) -Doncs ara vull que me la contesti. (l'alumne fa que no).
És un crack i un culè de pro, els materials que dóna són prou bons, de vegades abusa una mica de pedanteria i es cert que moltes vegades ridiculitza a algun que altre alumne,,,però en fi...en sap un ou...
Però vostès se n'han adonat, del què fan? Jo és que no els entenc, perdonin, no els entenc...
Vostès ja saben que aprofitant que el Pisuerga pasa por Valladolid, eh??? doncs s'organitza la conferència de Bandung. Ep! Bandung, no Pisuerga. Ho dic perquè després hi h gent que m'ho posa a l'exàmen, que consti que els aviso... òstia, és que de veritat... vostès no s'imaginen les bajanades que he tingut que corregir als exàmens...! O que no?
Vagin al cinema!!!!!!!!!!!
Quines tonteries dieu! Dieu unes tonteries supines!

Profesores de la misma universidad

Prof. Lluís Badia1 documentos asociados
Prof. David Miserachs1 documentos asociados
Prof. Ramon Cladellas1 documentos asociados
Prof. Paco Elvira1 documentos asociados
Prof. Ana Isabel Entenza1 documentos asociados
Prof. Andreu Farràs1 documentos asociados
Prof. Ana Maria Enrique1 documentos asociados
Prof. Eduardo Feldman1 documentos asociados
Prof. anónimo 119561 documentos asociados
Prof. ramon antoine1 documentos asociados
Prof. Maria Eulàlia Fuentes1 documentos asociados
Prof. Joana Gallego1 documentos asociados
Prof. Helena Roig1 documentos asociados
Prof. Maria Josepa Gallofré1 documentos asociados
Prof. Maria Dolores Montero1 documentos asociados
Prof. Darío Giménez1 documentos asociados
Prof. Xavier Giró1 documentos asociados
Prof. Xavier Gispert1 documentos asociados
Prof. Ana Paz Afonso1 documentos asociados
Prof. margarita Leon1 documentos asociados
Esta página ha sido generada automáticamente y no debe ser considerada una página oficial del profesor mencionado. Los documentos que aparecen en dicha página también han sido agregados en modo automático, según los datos introducidos por el usuario en el momento de compartirlos. Por lo tanto, dichos documentos y su contenido, no deben ser considerados documentos oficiales del profesor mencionado, ni representativos de su método de enseñanza o de los contenidos impartidos.
Las "valoraciones" o las "frases míticas" presentes en esta página han sido compartidas por usuarios inscritos a la plataforma, no reflejan en modo alguno el pensamiento o la opinión de Docsity. Por lo tanto, son consideradas como aportaciones del todo personales y subjetivas.