Teoria de la Comunicacio, Apuntes de Historia del Cine. Universitat Ramon Llull (URL)
laura_cahis
laura_cahis

Teoria de la Comunicacio, Apuntes de Historia del Cine. Universitat Ramon Llull (URL)

2 páginas
2Número de descargas
5Número de visitas
Descripción
Asignatura: Teoria de la Com. i de la Informació, Profesor: Esteve Miralles, Carrera: Cinema i Televisió, Universidad: URL
20 Puntos
Puntos necesarios para descargar
este documento
Descarga el documento
Vista previa2 páginas / 2
Descarga el documento

La humanitat, en totes les cultures disposen d’un sistema moral, de valors, però no totes les cultures tenen el mateix sistema; es modifiquen en el temps, al llarg del temps es canvien, els valors evolucionen. Cada cultura té un sistema de valors diferents, maneres diferents de viure, significats i conceptes diferents.

DIVERSITAT CULTURAL:

Totalitarisme. Relativisme: es basa en la equivalència de valors, no hi ha bons ni dolents, només

segons la cultura que ho decideix, pren una decisió. Totes les idees són acceptables. Pluralisme: No tots els valors són iguals. Existeixen valors universals si es

trenquen aquests valors, es trenca la condició humana.

Informació a nivell semàntic:

Que aporta la informació als missatges? Originalitat.

La informació existeix si el missatge té originalitat (és el més important): si diu alguna cosa per primera vegada a algú. La informació no és el significat: un missatge por tenir significat però no informació.

Interacció humana: és fundamental saber com funciona la comunicació a nivell interpersonal, entendre aquesta comunicació entre les relacions humanes. Quantitat i qualitat: la informació es pot qualificar, però la informació també té un valor. El valor de la informació depèn de l’interés persona de cada interlocutor. En el món de la comunicació, tenim una maladicció que és una pregunta constant. Informació i comunicació: la comunicabilitat i la informativitat d’un missatge es contrapesen: com més informa un missatge, tant més difícil és comunicar-lo bé; com millor es comunica un missatge (mes clarament), menys informa.

FEEDBACK (Concepte d’interacció) En un procés de comunicació és invisible, es un intercanvi d’informació entre dues persones o més.

El fenòmens del món que experimentem, que és complex i divers, hi trobem diferents menes d’organització. Quan els estudiem i el veiem en donem compte de que tenen organització, pot ser descrita en conceptes i principis, independents del fenom que observem.

Els conceptes que explican els fenòmens no forman part d’aquest. Amb aquests conceptes no descriuen els components del fenomen: es busquen les interaccions i conexions d’aquests components.

La comunicació com a sistema.

Què és un sistema? Aquell fenomen que compleix tres principis:

Principi d’interdependència, tots els elements d’un sistema són independents. El sistema és independent amb el seu entorn. – Principi de totalitat, és la suma de tots els elements. – Principi de feedback, una resposta estableix feedback quan és una resposta condicionada per un fenomen anterior. Quan condiciona el comportament posterior d’aquell fenomen.

NORBEST WIENER

És un dels científics més brillants i influents del segle XX. És el pare indiscutible de la cibernètica, i, com a tal, un dels pares de la informàtica o computació.

La cibernètica és una ciència interdisciplinària que tracta dels sistemes de control i de comunicació.

Idees de Wiener:

Intercanvien missatges: “la societat solament pot ser compresa mitjançant un estudi dels missatges i dels recursos de comunicació de què disposa.”

Intercanvien informació i exercim un comandament: “la informació es deforma, la informaicó es sotmesa a deformacions quan passen d’un èsser a un altre”, a causa de l’entropía.

Lluitem contra l’entropía: “la informació i les ordres les usem, antientròpicament, per lluitar contra la tendència de la natura a degradar allò que està organitzat i a destruir tot allò que té sentit.

Ens ajustem amb el món intercanviant informació: “el procés de rebre i utilitzar informacions, és el procés de la nostra adaptació, al nostre medi ambient i de la manera efectiva de viure-hi.”

Viure significa estar ben informats: “la informació i el control pertànyen essencialment a la vida íntima, i a la vida social de les persones.

El feedback ens permet ajustar-nos: “preveu elements, estables i elements variables, i s’ajusta en funció de constatacions i de previsions.

Homes i màquines funcionen mitjançant feedback: “amb temptatives de regular l’entropía mitjançant el feedback.”

No hay comentarios
Descarga el documento