Treball Introducció a la Industria - Netflix Case, Ejercicios de Storia E Critica Del Cinema. Universitat de Barcelona (UB)
guillemm97
guillemm97

Treball Introducció a la Industria - Netflix Case, Ejercicios de Storia E Critica Del Cinema. Universitat de Barcelona (UB)

DOCX (16 KB)
2 páginas
1Número de descargas
27Número de visitas
Descripción
Asignatura: Introducció a la indústria audiovisual, Profesor: Xavier Parache, Carrera: Cinema i Mitjans Audiovisuals, Universidad: UB
20 Puntos
Puntos necesarios para descargar
este documento
Descarga el documento
Vista previa2 páginas / 2
Descarga el documento

a. Com sorgeix la idea de negoci de Netflix? Quins són els atributs i diferenciació qué es proposen inicialment i com varien (si varien) en el temps?

Netflix, Inc. va néixer en 1997, cofundada Marc Randolph i Reed Hastings.

Fonts informen (inclosa la pròpia empresa Netflix) que la història neix quan Reed Hastings va llogar Apol·lo 13 a la cadena de videoclubs Blockbuster, i al no lliurar-la a temps, va haver de pagar una multa de 40$ de penalització. Va ser en aquest moment on es va proposar a crear una companyia, on no se li carregarien càrrecs per pagaments endarrerits al consumidor.

No obstant això, va ser el coneixement de l'empresari Marc Randolph en Pure Software el que va impulsar al fet que aquesta futura empresa fos fructífera.

La idea que van tenir aquests dos empresaris era la de crear un videoclub online on els DVDs s'enviarien o per correu postal o online, però únicament per a Estats Units.

Al principi els clients pagaven per cada DVD que llogaven, com es feia en Blockbuster, però després Reed va oferir la possibilitat de llogar immediatament. Després d'això, Netflix llançaria en 1998 el primer lloc web de lloguer i venda de DVD: netflix.com.

A aquesta data, Netflix ja comptava amb 30 empleats i gairebé 1,000 DVDs disponibles per ser venuts.

En 1999, entra en rigor el servei per subscripció. Això permet als clients llogar un nombre il·limitat de DVD per un cost mensual econòmic.

L'any 2000, Blockbuster va tenir l'oportunitat de comprar Netflix per 50 milions de dòlars, gens comparat amb el seu valor en borsa actual, que son $8500 milions de dòlars. No obstant això, es van decantar per rebutjar l'oferta.

Aquell mateix any, Netflix presenta un nou sistema personalitzat de recomanació de pel·lícules. Això fa que s'utilitzin les puntuacions dels seus subscriptors per predir les eleccions de tots els usuaris.

En 2002, l'empresa ja comptava amb al voltant de 600.000 usuaris a EUA. Va ser quan van sortir a borsa. Més tard, Marc Randolph deixava l'empresa, deixant a Hastings a càrrec de tot, i es va començar a recolzar a nous emprenedors i negocis.

Netflix aconsegueix els 4,2 milions de subscriptors en 2005, i és en 2007 quan explota gràcies al servei streaming, la qual cosa deixa fos el servei DVD. Aquest servei permet als usuaris a veure sèries i pel·lícules en ordinadors personals.

Després, fins a 2010 Netflix comença a associar-se amb empreses electròniques, com Windows, Sony, Apple, Nintendo…, per oferir el seu streaming a un major públic.

L'any 2011, es llança Netflix a Llatinoamèrica i en el Carib. En 2012 arriba a Europa. I en 2016 ja està a tot el món.

Per evitar la competència, va apel·lar a la creació de sèries i pel·lícules pròpies, com són “House of Cards”, “Sense8” o “Orange is the New Black”.

L'última decisió de Hastings ha estat la de posar fi a acords no exclusius de distribució de pel·lícules taquilleres, per tal de donar prioritat a les originals.

Fonts d’informacio:

https://media.netflix.com/es_es/about-netflix

http://www.iprofesional.com/notas/255254-internet-software-netflix-tecnologia-video-alquiler- peliculas-historia-series-nacimiento-La-historia-de-Netflix-como-su-fundador-armo-un-imperio- tras-perder-una-pelicula-de-un-videoclub?page_y=0

https://www.quiminet.com/articulos/biografia-de-marc-randolph-el-genio-detras-de-netflix-y- sus-tips-para-hacer-crecer-tu-negocio-4268149.htm

http://www.elrincondemarketing.es/la-historia-de-netflix-y-el-futuro-de-la-television/

http://www.reuters.com/article/us-netflix-results/netflix-customer-growth-slows-amid-price- hike-shares-plunge-idUSKCN0ZY2H4

http://mobile.nytimes.com/2015/02/12/arts/international/netflix-taps-into-a-growing- international-market.html

http://www.forbes.com/sites/shelbycarpenter/2016/07/18/netflix-q2-financial-report/ #7a4ae302e06a

Netflix Case Study: David Becomes Goliath

No hay comentarios
Descarga el documento